Alles over slapen

Alles over slapen

Iedereen weet dat goed slapen belangrijk is voor uw gezondheid. Een optimale nachtrust zorgt ervoor dat u met een fris gevoel wakker wordt en de dag vol energie begint. Ondanks dat we weten hoe belangrijk het is, krijgen veel mensen niet de nachtrust die nodig is om overdag goed te functioneren.

Slaapadvies op maat

Het kiezen van een bed is maatwerk! Om hierbij te helpen staan onze vakkundige slaapspecialisten voor u klaar.  Samen kiezen we aan de hand van uw lichaamskenmerken en slaapvoorkeuren het bed dat het meest geschikt is. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en geven graag het juiste advies onder het genot van een kop koffie.

Een bed kopen, waarop letten?

Het kiezen van een geschikt bed kan een hele opgave zijn! Want waar moet u precies op letten? Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een boxspring of ledikant en zijn er verschillende matrassen verkrijgbaar. Wij helpen u graag op weg met alles waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bed.

Stevigheid van een bed

Er zijn wat betreft stevigheid 3 soorten matrassen, namelijk: Soft, Medium en Firm. De keuze van een matras is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wel kan er een onderverdeling worden gemaakt. Personen met een lichaamsgewicht tot 60 kg kiezen vaak een Soft matras. Weegt u tussen de 60 en 90 kg, dan is Medium de beste keus. Vanaf 90 kg geeft Firm in veel gevallen het gewenste slaapcomfort.

Het juiste formaat

Een bed moet het juiste formaat hebben. Over het algemeen kunnen we stellen: hoe groter het bed, hoe meer comfort het biedt. Wel wordt de volgende regel gehanteerd bij het bepalen van de lengte. Een matras moet altijd 15–20 centimeter langer zijn dan uw lichaamslengte.

Lichaamsbouw

Een ander punt waarmee rekening gehouden moet worden is uw postuur. De standaard breedte van een matras is 80 cm, geschikt voor een nomale lichaamsbouw. Bent u breder gebouwd, dan is een matrasbreedte van 90 cm of 100 cm meer geschikt. In onze winkel geven we graag advies en kunt u proefliggen om het verschil in de afmetingen te ervaren!

Ventilerend vermogen

Ieder mens transpireert tijdens het slapen. Een matras met goed ventilerend vermogen zorgt dat het vocht doorlaat en afvoert. Een goede molton onderdeken en kwalitatief bedtextiel dragen hier ook aan bij. Aan te raden is om ’s ochtends altijd het bedovertrek open te laten liggen. Op die manier kan het ’s nachts geproduceerde vocht verdampen en blijft het matras langer schoon en fris.

Kwaliteit

Bij de kwaliteit van een matras zijn de gebruikte materialen, het ondersteunend vermogen, ventilatie en duurzaamheid bepalend. Een goed matras ondersteunt het lichaam op de juiste plaatsen, waardoor het de kans op  nek- en rugklachten verkleint.

Daarnaast is een ventilerend matras belangrijk voor de afvoer van transpiratievocht. Hoe meer vocht een matras opneemt en afvoert, des te beter is het matras. Duurzaamheid is daarnaast een belangrijke kwaliteitsindicatie. Om dit vast te stellen wordt tijdens tests een zware wals over het matras gerold, waarbij men o.a. meet welke invloed dit heeft op matrasdikte, stevigheid en het materiaal. 

Kom proefliggen

Alleen door te testen weet u of een bed écht geschikt is! Kom in de winkel proefliggen. Let op! Doe dit op een moment waarop u goed uitgerust bent. Want als u vermoeid en bed test, voelt ieder bed heerlijk aan.

Maak een afspraak of bezoek de showroom van Metz slapen voor persoonlijk slaapadvies op maat!

Beter slapen?

Maak een vrijblijvende afspraak bij Metz slapen.

Schuiven naar boven